SIRUSA, implicat en la descarbonització industrial

La situació actual d’emergència climàtica fa imprescindible la reducció de la petjada de carboni en la majoria, però especialment les que en generen una gran emissió, com la indústria petroquímica i els mitjans de transport. La descarbonització de la indústria ha de ser una prioritat en un territori com Tarragona, on es concentren moltes i importants empreses del sector.

El dia 3 de juliol, se celebrarà a Tarragona la jornada ‘Descarbonització Industrial: una prioritat per Catalunya’, que es desenvoluparà a les instal·lacions de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). El tema s’abordarà des de diverses perspectives, com la implicació que han de tenir les administracions públiques, el compromís de les empreses i la situació actual i projectes de futur de la descarbonització.

L’Armengol Grau, de la MANCOMUNITAT PER A LA GESTIÓ DE RESIDUS URBANS/SIRUSA, participarà en la taula rodona ‘La perspectiva industrial de la descarbonització’, en la qual explicarà els projectes de futur projectats per la planta de valorització energètica de Tarragona, com la captació del CO2 en les emissions o la conversió dels gasos del procés de valorització energètica dels residus sòlids urbans en hidrogen verd per fer funcionar vehicles.

Organitzen l’esdeveniment l’ICIQ, la Universitat Rovira i Virgili, Eurecat i l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT). A les ponències també hi participaran representants d’empreses del sector, del món acadèmic i del departament d’Acció Climàtica de la Generalitat. En aquest enllaç s’hi pot consultar el programa complet de l’esdeveniment i realitzar la inscripció gratuïta.

La Vall de l’hidrogen verd

 

Institucions i empreses del sector industrial de Tarragona han sumat sinergies per convertir el territori en un referent, a escala catalana i europea, en R+D+I de l’hidrogen verd com font d’energia renovable. SIRUSA és una de les empreses implicades per oferir experiència, coneixement i les instal·lacions al servei de l’estratègia territorial. En aquest enllaç hi trobareu més informació sobre el projecte de la Vall de l’hidrogen verd.