Realitzem un simulacre d’atropellament i aturada cardíaca

El Departament de Prevenció de Riscos Laborals de SIRUSA organitza cada any un simulacre de possibles accidents que es puguin ocasionar a la planta de valorització energètica. Aquestes pràctiques formen part del Pla d’Emergència Interior, que vetlla per millorar la seguretat de l’entorn laboral, anticipant possibles riscos i millorant els protocols.

El dimecres 31 de maig es va realitzar una maniobra consistent en un treballador que era atropellat per una furgoneta fent marxa enrere, causant-li contusions, i el conductor del vehicle, que després patia una aturada cardíaca a causa dels nervis.

Quan es va produir la situació, el primer testimoni va avisar al centre de control, que va activar el protocol: avís a l’equip de primers auxilis de SIRUSA i al servei extern d’ambulàncies (equip de Bombers del Parc Químic Nord de l’AEQT), a qui es va anar informant de l’evolució de la situació fins que va arribar. També es va ordenar el tancament de l’accés a la planta de qualsevol persona o vehicle aliena al simulacre, deixant pas lliure als serveis d’emergències.

Tant el Departament de Prevenció de Riscos Laborals de SIRUSA com el servei extern van valorar l’actuació de l’equip positivament.

El simulacre va servir per practicar l’activació de protocols d’emergència i avisos en cas d’accidents laborals, la realització de maniobres de primers auxilis, com el massatge cardíac i ús del DEA, col·locar una persona inconscient en la posició lateral de seguretat.

En cas dels simulacres i dels accidents no previstos, SIRUSA compta amb la col·laboració del Parc de Bombers del Parc Químic Nord de la AEQT, de la qual és soci.