Som SIRUSA

Implicació amb el territori

Implicació amb el territori

SIRUSA, amb el territori i el medi ambient

Com a servei públic, tenim la responsabilitat de fer una gestió responsable i eficient, de treballar amb rigor per sota dels límits ambientals establerts, així com dels pressupostaris. Prioritzem la innovació, la recerca i l’ús de les millors tecnologies disponibles per optimitzar la gestió i garantir la sostenibilitat. Volem ser responsables socialment amb la nostra comunitat; transparents i accessibles a la ciutadania i les institucions. Apostem per crear sinergies amb teixit industrial, acadèmic i administracions: treball conjunt, educació ambiental i innovació són la combinació per construir un futur més sostenible. El nostre objectiu immediat és avançar cap a la descarbonització.

Treball conjunt per créixer

A més de la tasca pròpia de la planta de valorització energètica, SIRUSA és un pol de creació d’ocupació de qualitat. Pel que fa a generació d’energia, a més d’autoabastir-se, la planta està connectada a la xarxa elèctrica i aporta energia al bo social de l’Estat.

Ocupació de qualitat

Al Camp de Tarragona hi tenim el complex industrial més gran del sud d’Europa, que representa un pol estratègic per potenciar la recerca i investigació científica amb el treball conjunt d’indústria, acadèmia i administracions. SIRUSA forma part activa de la iniciativa Vall de l’Hidrogen de Catalunya. Des de SIRUSA es col·labora amb la Universitat Rovira i Virgili i altres centres acadèmica per col·laborar en la investigació científica en el sector dels residus i la descarbonització.

Reconeixement als referents

Des de l’any 2010, SIRUSA col·labora amb els Premis Ones que organitza l’entitat ecologista Mare Terra Fundació Mediterrània, amb l’atorgament del Premi SIRUSA a una persona o entitat del territori, sempre amb la voluntat de donar visibilitat a la tasca o aportació de persones i entitats del territori, en pro de la sostenibilitat i els treballs en benefici de mitigar els efectes del canvi climàtic. En els darrers anys s’ha atorgat aquest reconeixement al bomber forestal Marc Castellnou (2023), a la biòloga marina tarragonina de Puri Canals (2021), i Manola Brunet (2021), experta en el canvi climàtic a escala mundial.